+Deksels zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan flessen maar ook voor de Bean Funnels van het bekende koffie-merk. Hieronder vindt u een handleiding hoe u de flessen of funnels kunt aanpassen voor de +deksels

stap0

Benodigdheden

Voor het aanpassen van de bekende bean funnel of andere verpakking met een diameter van 95mm, heeft u natuurlijk naast de twee ringen van Deksels, een volle of lege koffiebonen funnel nodig. Ook dient u als gereedschap een scherp mesje en een (stevige) tang tot uw beschikking te hebben.

Meet

Meet de funnel/fles af op je juiste hoogte; bij de bean funnels is dit het vlakke gedeelte aan de bovenkant,bij elke andere fles is dit waar de diameter 95 mm is. Teken de hoogte vervolgens af met een watervaste stift of markeer deze met een stuk schilderstape.

Stap 1_Meten

Senseo Sarista bean funnel hack stap 2_snijden

Snij

Snij de funnel/fles af op de gemarkeerde hoogte met een scherp mesje. Pas op voor je vingers! Hoe rechter het snijwerk, hoe mooier de deksel straks past. Maak je niet te veel zorgen over de netheid van de afgesneden rand, de ringen vallen hier straks mooi overheen.

LET OP: Bewaar het afgesneden stuk goed, dit dient later als bovenkant.

Om bean funnels herbruikbaar te maken is een kleine en simpele aanpassing aan de funnel nodig. De volgende methode kan geheel op eigen risico uitgevoerd worden. +Deksels en Van Alles Wat Ontwerp zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade aan apparaten/personen als gevolg van het gebruik van informatie op deze site. De methode is op geen enkele manier verbonden aan – noch wordt deze ondersteund door – de merken Senseo, Sarista, Philips, Douwe Egberts en Sara Lee.
Molentje

Trek met een tang het molentje omhoog totdat deze loslaat van de funnel. Het onderdeel ziet eruit als een cilinder van circa 5 cm met een platte schijf aan de onderkant.

Senseo Sarista bean funnel hack stap 3_Molentje

Senseo Sarista bean funnel hack stap 4_Snijden

Trim

Aan de onderkant van de schijf van het molentje vindt u 2 nokjes welke u af moet knippen/snijden. Het is heel belangrijk dat deze netjes zijn afgeknipt/afgesneden en de schijf volledig glad is. Gebruik hier eventueel een stukje schuurpapier of een klein vijltje voor.

Schroefdraad

Als u in de funnel kijkt ziet u een stuk schroefdraad zitten met een zwart blokje/moertje eraan. Wanneer u de funnel al gebruikt heeft zit dit blokje onderaan, bij een nieuwe funnel zit deze boven. Trek/draai met een tang het zwarte stukje naar boven van de schroefdraad af.

Senseo Sarista bean funnel hack stap 5_Schroefdraad

Senseo Sarista bean funnel hack stap 6_Moertje

Moertje

Het is belangrijk dat de koffie machine het zwarte blokje niet meer geheel naar beneden kan verplaatsen. Draai hiervoor eerst een M8 moertje op het schroefdraad alvorens je het zwarte stukje er terug opzet. Het zwarte stukje kan eventueel ook verlijmd worden op de schroefdraad, al kan dit na verloop van tijd loskomen.

Assembleer

Nu kan het molentje weer teruggeplaatst worden in de cilinder, het past maar op 1 manier. Zorg dat het goed vastklikt en zonder moeite twee kanten op kan draaien. Als dit niet zo is, controleer dan of de nokjes onder het molentje goed verwijderd zijn.

Senseo Sarista bean funnel hack stap 7_Assembleer

stap7_1V2

+Deksel

Als de ring strak op de fles of funnel past hoef u deze in principe niet te verlijmen. Als u de ring wel wil verlijmen, probeert u dan eerst of deze past. Doe nu een klein beetje secondelijm in de ring en plaats de ring vervolgens op de rand.

We merken dat bij sommige funnels en flessen de +Deksels strakker zitten dan bij anderen. Lijkt de +Deksels te strak te zijn voor de funnel of fles, snij dan de bovenkant van de funnel/fles een paar mm in. Hierdoor zal de +Deksels er goed oppassen, het sneetje zal vervolgens verborgen zijn in de +Deksel
De laatste stap!

Als u de instructies goed heeft opgevolgd heeft u nog de afgesneden bovekant van de bean funnel. Plaats de bovenkant op de ring, en gebruik eventueel een beetje secondelijm om deze op de plaats te houden.

stap7_2V2

stap8_Resultaat

Gebruik

De bean funnel kan nu weer gevuld worden met verse bonen naar keuze en dichtgedraaid worden. Is deze op, schroef dan eenvoudig het deksel er weer af de funnel bij te vullen. Veel plezier met uw Deksel!